fbpx

Hvordan spille bingo – regler og tips

Bingo er enkelt å lære og morsomt å spille, i tillegg kan du vinne flotte premier. OK Bingo har flere varianter av bingo som passer spillere på alle nivåer.

Er du usikker på hvordan spille bingo, er dette guiden for deg. Vi gir deg alt du trenger å vite for å kose deg med en spennende runde bingo. OK Bingo har bingohaller over hele landet, og overskuddet vårt går til ulike lag og foreninger. Du kan også spille bingo på nett. 

Dette er bingo

Bingo er et gammelt og tradisjonsrikt lotterispill med italiensk opprinnelse og røtter helt tilbake til 1500-tallet. Spillet gjennomgikk mange endringer i årenes løp, og dagens variant stammer fra USA på begynnelsen av 1900-tallet. 

Tidligere var det kun mulig å spille bingo i fysiske lokaler, men i dag er det også mulig å spille online bingo. Det betyr at du kan spille bingo på nett fra komforten av din egen stue, og likevel vinne de samme, flotte premiene. 

Bingo er et av verdens mest populære spill. På verdensbasis er det over 60 millioner aktive spillere. Hvis du er glad i bingospill, er du altså ikke alene. Kom til OK Bingo, og møt andre bingoentusiaster!

Bingo – regler

Det finnes mange varianter av bingo, men grunnreglene er de samme. Spillerne får utdelt et antall brett med ruter, og i rutene står det tall. I et vanlig spill går tallene fra 1-75, men i andre varianter av bingo går tallet helt opp til 99. 

De samme tallene finner vi igjen på små kuler som samles i en tombola. Tombolaen snurres slik at kulene blander seg godt, og deretter blir én og én kule trukket. Alle spillerne som har tallet på sitt brett må markere tallet. Den første spilleren som klarer å få en hel rad får “Bingo” og vinner runden. 

Hvor lange radene er, og hvor mange tall en spiller trenger for å vinne et spill, kommer an på hvilken variant av bingo som spilles. Les videre for å lære mer om de ulike variantene av bingo. 

Hvordan spille bingo – ulike spill

Hos OK Bingo byr vi på en rekke ulike bingospill slik at alle finner en variant de liker. Sjekk spilleplanen hos din lokale bingohall for å finne ut av når de ulike variantene spilles.

Kvikkis

Kvikkis er en kjapp og morsom variant av bingo, som passer spesielt godt for deg som liker et raskt og spennende spill. Brettene selges for bare 10 kroner stykket, og disse er små og blir lest opp raskt. Her konkurrerer du med andre spillere om et helt brett. 

Ball x10

Hvordan spille bingo og vite nøyaktig hva som ligger i potten? Ved å velge Ball x10. Her er gevinsten alltid ti ganger det tallet man har vunnet på, noe som betyr at premiesummen vokser raskt. Hvis tallet er 54, vinner du 540 kroner og så videre. 

Skattekista

Dette er en morsom bingovariant med hemmelige premier. Vinneren av et spill får åpne en luke, og bak luken ligger det flotte gevinster. 

Fenrisulven

Det er gøy å konkurrere mot andre spillere, men hvorfor stoppe i bingohallen? I denne varianten av bingo konkurrerer du både mot din egen hall og mot resten av landet. Det er både en lokal jackpot og en nasjonal jackpot, og sistnevnte går til en heldig spiller i hvilken som helst av bingohallene våre.

Tenk på dette når du spiller bingo

Bingo er et lykkespill og reguleres av tre lover i Norge. Hos OK Bingo er det helt trygt å spille – vi er godkjent av Lotteritilsynet, og hos oss støtter du lokale lag og foreninger når du spiller om penger. Dette gjelder både når du spiller på nett eller besøker en av våre bingohaller.

Gir spillingen deg en dårlig følelse? Kontakt Hjelpelinjen hvis du har problemer med pengespill eller dataspill.

OK Bingo legger vekt på profesjonell og seriøs drift, og forholder oss strengt til lovverket som regulerer driften vår. Dette har gjort det mulig for oss å utvikle tjenesten og vokse i tråd med etterspørselen. I dag finner du våre bingohaller fordelt over hele landet, og i tillegg kan du spille på nett. Da konkurrerer du med de andre spillerne om de samme flotte gevinstene som om du var i bingohallen.

Hvordan spille bingo på nett?

Det er sosialt og hyggelig å besøke en av våre bingohaller, men det er ikke alltid det passer. Heldigvis kan du nyte de samme morsomme spillene våre på nett. 

Slik spiller du bingo på nett:

  1. Registrer deg på nett eller i bingolokalet.
  2. Fyll opp spillsaldoen på nett eller i bingolokalet.
  3. Nå er du klar! Du kan spille live, eller forhåndskjøpe bonger.

Når du spiller bingo på nett får du akkurat den samme opplevelsen som i hallen, inkludert mulighet til å vinne de samme premiene, men fra komforten av din egen stue.

Velkommen til OK Bingo

OK Bingo har spillehaller over hele landet, og gjennom dette nettverket kan gjestene våre alltid spille om attraktive gevinster som penger, reiser, gratis bingobrett og flere andre premier. Dette, sammen med gode fasiliteter, har gjort oss til en naturlig møteplass for mange.  

Vi har så mange som 35 bingohaller fordelt over hele Norge, så du har sikkert sett oss i nabolaget. Hos oss kan du enkelt spille bingo, ha det hyggelig og vinne flotte premier. Vi er en av landets største bingoentreprenører, og er dessuten leverandør av utstyr og maskiner til andre aktørene i bransjen. 

Er det én ting vi kan, så er det hvordan spille bingo. 

Gevinst

Vi deler årlig ut rundt 40 millioner kroner til frivillige foreninger og lag. På denne måten bidrar vi til at flere får mulighet til å ta del i et aktivt og sosialt foreningsliv. For deg betyr dette at du støtter barn og unge i aktivitet, når du spiller bingo hos oss – uansett om du spiller i en av våre lokaler, eller på nett.  

Spill skal være gøy. Kontakt Hjelpelinjen om du har problemer med pengespill.

Spill bingo på nett!

Nå kan du spille bingo – når og hvor det passer deg.

  • Spill live med spill i hallen
  • Forhåndskjøp til dagens spill
  • Fyll opp spillekortet med vår sikre betalingsløsning
Online bingo
Bingo på nett for norske spillere

Finn bingohall

Se hvilken bingohall som er nærmest deg.